Vytisknout

O víkendu 23.-24. dubna se konal první dvojzávod Moravské biklrosové ligy v Třinci. většina opavských jezdců vyrazila směr dálný východ už v pátek večer, aby mohli děcka trochu potrénovat a rodiče si udělali příjemný večer spojený s degustací výtečného piva Argus (jediné pivo na českém trhu které při ceně pod 7kč kus nabízí tolik kvality a  radosti) a kávového rumu.

V sobotním závodě se na start postavilo 150 jezdců s České republiky, Slovenska, Polska, Ukrajiny, Maďarska a jiných okolních zemí. Pro většinu opavských jantarů to byl vůbec první závod letošní sezóny.  Počasí nádherné, po krásném závodním odpoledni se z opvaských na stupně vítězů podíval jen vítěz kategorie boys 9-10 Kuba Klement a celkově třetí v této kategorii Kája Najser.

V neděli výrazně přituhlo, zejména co se počasí týče. Teplota okolo 5 stupňů celsia, lehký déšť ze sněhem a panoramata okolních zasněžených hor. Bylo jasné že z vyhřátých karavanů se na trať vydají jen ti nejodvážnější jedinci. Na start se postavilo okolo 90 jezdců, závody byl zároveň zkrácen na tři jízdy a finále. Na stupně vítězu se z opavských v tomto závodě podíval jen Kuba Klement, který zopakoval své sobotní vítězství.

Další závody tohoto seriálu se konají 7.-8. května v Brně